KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Силата на личното послание: Как да поднесете гравирано бижу

Силата на личното послание: Как да поднесете гравирано бижу

На пръв поглед бижутата не са личен жест, но винаги могат да се преобразят в такъв, ако желаете да оставите специално послание

Гравирането идва от древността и е популярно като техника повече от пет хилядолетия. Първите проби са били издълбани в скали и пещери в каменната ера, като на по-късен етап надписите и шаблоните вече са били доказателство за принадлежност към определена раса или племе.

Днес личното послание обикновено се използва в бижутерията, особено характерно е издълбаването на имената върху сватбените пръстени.

Лазерното гравиране позволява да се персонализират гривни, колиета, висулки, пръстени, а при избор на бижута онлайн от Shine.bg, услугата идва на изключително изгодна цена за потребителите.

При този вид лазерна обработка изпълнението е чрез специални пасти, които са аналог на термичния печат. Лазерът има ролята да изпече пастата, която се нанася върху повърхността на благородния метал. В резултат на това се оформя рисунък, а структурата на бижуто не се нарушава.

Едно бижу може да стане уникално, ако притежава и личен жест под формата на надпис, дата, име или кратко послание. То придобива индивидуална стойност и привлекателност за бъдещия си получател.

За сребърните лъжици се счита, че гравирането е почти задължително. От край време те са символ на просперитет и богатство. Ето защо те често са подарък за новородените и именно поради тази причина е подходящо да бъдат гравирани. Името на бебето може да стои на дръжката, което допълнително превръща сувенира в лична вещ, а тя несъмнено има и практична стойност, намираща приложение и при храненето на малкото същество.

В кои случаи ще покажете на близките си, че са толкова ценни за вас, поднасяйки им гравирани бижута:

Влюбените

За тях персонализираните бижута са част от цялата романтика, която витае във връзката. Неслучайно точно брачните халки се изрисуват с инициали, важни символи, имена и дата.

Близки роднини

Гравираните накити могат да свържат силно братя и сестри в ранна възраст, което остава спомен за цял живот.

Денят на жената

Украшение, което е персонализирано за майката, може да се превърне в прекрасен жест за празника на жената. Разбира се, то може да бъде дарено за всеки друг повод, даже и когато решите просто да сътворите изненада.  

Вашите наследници

За всеки родител децата са на първо място, което е достатъчна причина да им завещаете бижу от благороден метал с текст по ваше желание. Това е скъпоценен дар, който ще създава красиви емоции за цял живот.