KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Ето каква е ролята на пълнежа на качествения матрак

Ето каква е ролята на пълнежа на качествения матрак

В спалнята всеки от нас иска пълноценен комфорт, по възможност при баланс на качество и цена

Всеки минал по пътя на ремонта и обзавеждането на дома може да ви каже, че дори да заложите на легло от по-нисък ценови клас, то с матрака компромисите носят своите неприятни последствия. В спалнята всеки от нас търси и очаква пълноценен комфорт, а именно основата, върху която се отпускаме вечер, е от съществено значение за постигането му.

Подходящият модел се избира внимателно и с детайлно проучване, а при опция за проба – не се колебайте да се възползвате и от нея.

Определящ фактор е самият пълнеж, независимо дали говорим за предпочитаните матраци Нани, или сте заинтригувани от друга топ марка на пазара.

Пружинни матраци

С тях ще чувствате достатъчно добра опора на гръбнака, тъй като тежестта се разпределя равномерно и се осигурява стабилна поддръжка.  Пружинните са два вида – с бонел и покет пружини.

При бонел говорим за средна твърдост, което се дължи на свързаността им в спираловидна форма, обикновено допълнително подсилени. В ядрото на матрака се осигурява проветривост с цел високо ниво на хигиена.

Покет пружините се считат за по-високо ниво при изпълнението. Те не са съединени, а са на отделни джобове. Така се гарантират повече на брой опорни точки, за да се постигне усещане за максимално удобство.

Безпружинни матраци

Тук разнообразието е голямо и фирмите предлагат различни височини и комбинации. Сред най-търсените са видовете с мемори пяна, с латекс и от дунапрен, като съответно всеки пълнеж има своите отличителни качества и предимства.  

Мемори пяната е материал, който изпъква с термочувстителност. Разработваният за употреба в самолетите пълнеж има способността да запомня извивките на тялото и да го обгръща според индивидуалните му потребности. Матраците с мемори пяна подобряват кръвообращението и спомагат за отпускането на тялото след натоварения ден. При тях е налице висока проветривост, а също така и опция за обръщане през различните сезони.

Дунапреновите модели са не по-малко желани от потребителите, защото цената им е изключително достъпна. Хората, които имат проблем с кръста и гърба, понякога залагат именно на тях. Това е дишаща материя, което е още един плюс в полза на избора й.

Латексовите варианти имат по-висока стойност, но за сметка на това се славят с дълъг живот и издръжливост, предлагат стабилна опора, при производството им се спазват здравословни и екостандарти. 

Често латексът се съчетава с кокосови влакна, които имат ролята да поемат излишната влага и да предпазват от развиването на бактерии.

Ако търсите разнообразие от модели, размери и системи за сън, посетете https://matraci-ms.bg и инвестирайте в спокойното си бъдеще.