KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Мъжки аромати на Philipp Plein впечатляват с пикантната сила на кардамон

Мъжки аромати на Philipp Plein впечатляват с пикантната сила на кардамон

Philipp Plein е сравнително нова модна марка, която от 2019 година предлага и парфюми, които се разработват съвместно с доказания парфюмерист Алберто Мориляс. В ароматния каталог на Philipp Plein до момента са включени две мъжки, едно дамско и едно унисекс ухание. Запазена марка на Мориляс, която проявява и в работата си с Philipp Plein, е иновативното съчетание на природни и синтетични съставки при разработването на парфюмите. Впечатление прави, че и в двете мъжки и в унисекс уханието, които е разработил за Philipp Plein е включил кардамон.

Кардамонът придава пикантен характер на парфюми Philipp Plein

Кардамонът е многогодишно растение от семейството на джинджифила. Произходът му се свързва с тропическите джунгли  в Индия, Шри Ланка, Малайзия и Суматра, а сега се отглежда и в Непал, Тайланд и Централна Америка. Използва се като подправка в индийската и азиатската кухня. Любопитна подробност е, че въпреки пикантния си характер, в някои страни е харесван като добавка към кафето или чая. Първите свидетелства за употребата на кардамон в кулинарията са датирани около 700 година. Подправката е внесена в Европа 500 години по-късно, около 1200 година. Кардамонът се отличава със силния си и характерен вкус и аромат. Това е една от най-скъпите подправки, но употребата ѝ е достъпна, тъй като се използва в много малки количества. Ароматът на кардамона се отличава с многопластовост. Напомня евкалипт със свеж лимонов привкус. Употребата му в ароматните композиции за мъже на Алберто Мориляс за Philipp Plein, прави парфюмите интересни и запомнящи се.

Кардамон е включен още в първия парфюм на Philipp Plein, представен през 2019-а

The $kull от Philipp Plein Parfums е унисекс аромат, който е подходящ, както за мъже, така и за жени. Кардамон е включен във връхните нотки на ароматната композиция, където е допълнен от черен пипер и свежи водни нотки. В сърцевината се откриват кожа и тъмни дървесни нотки, а базата е изградена от черен кехлибар и бурбонска ванилия.

No Limit$ и No Limit$ Super Fre$h са нови ухания на Philipp Plein, които също включват кардамон

И двата аромата са дело на Алберто Мориляс . Кехлибарено-пикантният мъжки парфюм No Limit$ е лансиран през 2020 година.  Уханието се открива с черен пипер, воднисти нотки, канела, кардамон, звезден анасон, карамфил, джинджифил и бергамот. След тях в развитието на аромата се проявяват черен шоколад, бурбонска ванилия, тамян и кехлибар. Базовите нотки кожа, дървесни нотки, уд, пачули и кедър изграждат цялостния облик на уханието.

No Limit$ Super Fre$h на Philipp Plein Parfums е аромат за мъже, представен през 2021 година. Морски нотки, касис, артемизия, черна смокиня и лавандула гарантират свежо начало на уханието. Сърцевината, изградена от черен пипер, кардамон, бергамот, грейпфрут и джинджифил е подчертано пикантна. Базовите нотки бурбонска ванилия, бял шоколад, сандалово дърво, дървесни нотки, кедър, пачули, папирус, мускус и кехлибар, придават плътност и топлина на аромата.

Кардамонът е използван за направа на парфюми още от древните гърци и римляни. Той привлича с едновременно пикантния си и свеж аромат, който напомня на лимон и евкалипт. Парфюмеристът Алберто Мориляс го включва активно в мъжките ухания, които разработва за Philipp Plein – една от набиращите популярност марки в света на ароматите и модата.