KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Как да сме стилни в офиса – експертите съветват

Дори и да сте почитателки на обемистите, правещи впечатление бижута, е може би по-добра идея да ги оставите за друго, по-подходящо време и място. За офиса се спрете на бижута, които деликатно да подчертават цялостната ви визия, а не да бъдат основният акцент в нея.
работно облекло

Работещите момичета са особено взискателни както към качеството на извършваната от тях работа, така и към външния си вид в офиса.


Далеч не трябва да изглеждаме по най-добрия възможен начин, само когато сме на вечеря или сме излезли с приятели. Офисът освен, че е работното ни място, където да демонстрираме професионализъм и акуратно изпълнение на служебните задължения, е също място, на което да изглеждаме максимално добре.

Множество изследвания показват, че работоспособността на човек се вдига неимоверно, когато той самият се чувства добре в кожата си. За да си осигурите наистина приятен и ползотворен ден на работа, то вероятно ще искате да се чувствате и изглеждате максимално добре.

Ето някои съвети как да го постигнете.

Отделяйте време преди работа, за да се подготвите

Макар и сънят да е изкушаващ и да ви примамва да останете в обятията му още малко, ние ви съветваме да ставате достатъчно рано, за да съумявате да се приготвите. Отделете си час за кафе и разкрасителни процедури всяка сутрин, за да се чувствате в топ форма през целия ден. Освежете лицето си, гримирайте се, оформете косата си – всичко това ще ви зареди положително и ще сте в пъти по-работоспособни.

Заложете на изчистените линии в облеклото

Подберете дрехи, които са изчистени, семпли и елегантни за офисната си визия. Оставете екстравагантността за часовете, в които излизате да се веселите с приятели. За работа залагайте на по-обрани тоалети, които са съчетание между класна визия и комфорт. Не носете прекалено високи обувки – не искате по средата на работния ден краката ви да се чувстват изтощени и пренапрегнати. Ризите са идеалното облекло за офиса – има безкрайно много неформални модели, които са чудесен баланс между строгото облекло и ежедневния стил.

Изберете деликатни бижута

Дори и да сте почитателки на обемистите, правещи впечатление бижута, е може би по-добра идея да ги оставите за друго, по-подходящо време и място. За офиса се спрете на бижута, които деликатно да подчертават цялостната ви визия, а не да бъдат основният акцент в нея. Подходящи за целта са малките прилепени обеци или нежна, изтънчена висулка за колие. От гледна точка на пръстените, ограничете носенето им до годежния пръстен или брачната халка. Големите екстравагантни бижута оставете за времето с приятелки.

Вашият коментар