KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Как да изглеждаме неотразимо през лятото?

Лятото е любим сезон на всички. Време е за приключения, безгрижни дни  и нощи с весела компания или пък с любимия на плажа. Чудесно време да запечатате красиви спомени не само в съзнанието си, но и във фотогалерията си. А за да изглеждате неотразимо, в тази статия сме ви подготвили няколко горещи летни съвета. Вижте кои са те:

Обновете гардероба си с летни находки

Всички знаем, че нова дреха в гардероба има силата на ни накара да се чувстваме по-уверени. Изберете нещо цветно, лятно и забавно, което се съчетава перфектно с бронзовия ви тен. Разбира се, не забравяйте и за комфорта. Неудобните изкуствени материи държат топло, като ви карат да се потите и дори понякога дразнят кожата. Не звучи никак приятно, нали?

Затова естествените и леки материи са чудесни за горещите летни дни. Дрехите от лен и памук позволяват на кожата на диша и създават прохладно усещане. Освен това, в момента ленените панталони са изключително модерни – така че с един куршум, ще уцелите два заека! Ако се чудите къде може да откриете красиви и модерни предложения от естествени материи, разгледайте актуалните модели на GANGhttps://gang.bg/.

Не забравяйте аксесоарите

Нито един тоалет не е завършен без подходящите аксесоари. А през лятото имате хиляди възможности да експериментирате с визията си, добавяйки различни бижута, обувки, чанти и т.н.

Стилистите препоръчват да заложите на бижута от естествени материали – перли, мидички, дърво или  скъпоценни камъни. Те се очертава да бъдат хит през следващите години, тъй като все повече хора избират да живеят в хармония с природата. Сламените шапки, плетените чанти и колани ще направят и най-скучния тоалет  да изглежда по-летен и красив.

Цветните елементи и ярките принтове са още един забележителен елемент за аксесоарите. Така че бъде дръзки и създавайте красиви съчетания, с които няма да останете незабелязани.

По-малко грим и повече усмивки

Топлото време е естествен враг на силния грим и покривните фондьотени. Затова оставете кожата си да диша и да се радва на слънчевите лъчи. Не забравяйте да се погрижите за нея, като ѝ осигурите необходимата хидратация и използвате подходящи продукти. Когато се излагате продължително на слънце, изключително важно е да използвате слънцезащитен лосион, иначе рискувате да си навлечете сериозни кожни проблеми.

Ако решите да носите грим, заложете на продукти с повече блясък – хайлайтър, сенки, гланцове за устни и др. Бронзовите и златните нюанси са повече от подходящи за лятото. Ако пък сте смели, цветна очна линия или ярко червило могат да бъдат още един чудесен акцент във цялостната ви визия.

Грижа за косата

Косата е също един важен детайл към цялостната визия. За съжаление слънчевите лъчи и морската вода не са най-добрите ѝ приятели и могат да доведат до увреждане, накъсани краища и загуба на блясък. Затова през топлите дни е добре да използвате шапка и да щадите косата. Избягвайте да я изрусявате и забравете за изправянето и използването на всякакъв друг вид топлинна обработка. Косата изсъхва бързо в топлите дни, а стилизиращите спрейове ще ви помогнат да създадете повече обем, да оформите къдрици или да изгладите стърчащите кичури.