KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Защо ни трябва твърд SSD диск, съветва Ardes

Ако преди няколко години се смятаха за прищявка, то днес SSD дисковете са едно чудесно и практично решение, както за компютъра, така и за лаптопа. Те имат изключително много ползи и задължително трябва да се сдобием с поне един. Броят на записите варира, в зависимост от моделът, който сте закупили. Ако искате да сте сигурни в бързината и качеството на своите SSD твърди дискове, то изберете от онлайн магазинът за техника на Ardes още сега.

Какво е SSD 

SSD или Solid State Drive представлява устройства, което съхранява данни и твърд диск. Неговата технология се базира на принципа на флаш паметта, а характеристиките му са изключителни и в пъти надминават тези на HDD твърдите дискове. Този твърд диск ви предоставя светкавичен достъп до всички ваши данни и ви позволява да извършвате редица операции безпроблемно. Solid State Drive е една технология, чиито свойства всеки трябва да опита. Тъй като са по-малки от HDD, позволяват по-голяма гъвкавост по отношение на моделите, съвместими с преносими компютри. Всеки модел има различни характеристики, за да може дори най-претенциозният клиент да открие точно това, което търси. 

Кои са неговите основни характеристики

За разлика от обикновените твърди дискове, тези нямат налични движещи се механични части. Това е и причината да работят по-бързо и да предотвратяват закъснение при четене на информация. Едно от нещата, с които трябва да се съобразите, когато избирате е капацитета или обема на дадения модел. Според нуждите си заложете на продукт от 30GB до 2TB.  Шумът и фрагментацията са друга част от скоростта, на която да обърнете внимание. Фрагментация при тях липсва, а шумът е никакъв или минимален, поради факта, че Solid State Drive не е механичен.

Как Solid State Drive паметта ще подобри работата на устройството ви

Ако погледнем от непрофесионална гледна точка, можете да подобрите работата на своето устройство, като освободите мястото, което вашите снимки и видеоклипове заемат, например. Нека обърнем внимание и на други ползи:

  • Бърза скорост при обработка на данни и извършване на няколко операции едновременно;
  • По-малко натоварване на сървъра, благодарение на производителността;
  • По-бързо зареждане на сайтовете;
  • По-горна позиция на сайта, по отношение на скоростта на зареждане;
  • Трансфер на файлове с изключителна бързина.

Това са само малка част от предимствата на SSD. Пазарът предлага продукти, които не биха утежнили много бюджетът ви, но определено ще ви бъдат изключително полезни.