KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Кметът на кюстендилско село е под 14 дни карантина

Кметът на едно от най-големите села в Кюстендилско - Крайници, Мариана Димитрова е под 14-дневна карантина заради контакт с жител от селото, който се оказал с положителан проба за КОВИД-19, казаха от общината в Дупница.
кмет кюстендилско село

Кметът на едно от най-големите села в Кюстендилско – Крайници, Мариана Димитрова е под 14-дневна карантина заради контакт с жител от селото, който се оказал с положителан проба за КОВИД-19, казаха от общината в Дупница. Пробата на мъж от ромската махала на Крайници се оказала положитена – той е в инфекциозното отделение на дупнишката болница. Кметът Мариана Димитрова служебно е контактувала с негови роднини. Поради това ще е под карантина и тя.

Секретар на кметството ще поеме функциите и до изтичане на срока на карантината, коментираха от общинската управа в Дупница. Екип на РЗИ-Кюстендил днес целия ден бе в Крайници. Правят се PCR-тестове на контактни с установения с коронавирус жител на селото. Около 30 ще бъдат изследваните. В зависимост от резултатите от тестовете РЗИ ще прецени какви мерки да бъдат взети  допълнителино и  дали се касае за огнище от КОВИД-19 в Крайници. Резултатите от тестовете  ще станят ясни утре, каза директорът на РЗИ д-р Златко Величков. Четирима и от ромския кв.Изток в Кюстендил са с положителан проба от корона вирус, казаха лекари. Не е ясно дали те имат връзка с мъжа от Крайници.

Кметицата на Крайници кара трети пореден мандат. В хода на предизборната кампания септември-октомври м.г. тя получаваше редовно заплахи, посягаха на оградата и градинките в двора и, мацаха по къщаат и, за което на няколко пъти беше сигнализирана прокуратурата. Извършителят така и не беше открит. Очаквано Димитрова счепечи вота – въпреки противниците си.

Снимка: Кирил ИВАНОВ

Източник: kmeta.bg