KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

В Кюстендил посрещат със сорбе от череши, десерти и напитки

Местното сдружение по туризъм представи своеобразна платформа с кюстендилски домашни хранителни изделия – сорбе от череши, десерти и напитки с череши, сладка и пр.
празник кюстендил

Въпреки КОВИД пандемията и многото новозаразени и в града, основно – в ромския кв.Изток, общината в Кюстендил успя да направи своя супер Празник на черешата, – продължил три дни, коментират от администрацята и екипа на кмета Петър Паунов.


Над 30 читалища и организации аранжираха и представиха онлайн свои щандове от черешови произведения пред офисите и седалищата си. Те не можеха да аранжират „творбите“ си с пана и композици на тема череша на пл. „Велбъжд“ – както беше минали години, а виртуално. Всяко читалище аранжира щанд пред офиса си, засне го и го изпрати до отдел „Култура“. Там до понеделник ще оценяват и класират клиповете. Изпратени са пъстри пана, картини „изрисувани“ с черешов плод и т.нар. „вешала“ от череши – уникална „конструкция“, клон с нанизани на него с дръжките им череши. И още други хрумвания на участниците.

Кюстендилци и гости на града имаха възможност да закупят екологична черешова продукция директно от производителите край пл. „Велбъжд“, както и ръчно направени сувенири, бижута, аксесоари и облекла от местните занаятчии. Местното сдружение по туризъм представи своеобразна платформа с кюстендилски домашни хранителни изделия – сорбе от череши, десерти и напитки с череши, сладка и пр.

Снимки: Община Кюстендил 

Източник: kmeta.bg