KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Разследват частен медицински център за издаване на фалшиви документи в Дупница

Полицията в Дупница разследва частен медицински център за издаване на документи с невярно съдържание, съобщиха от полицията.
полиция


Полицията в Дупница разследва частен медицински център за издаване на документи с невярно съдържание
, съобщиха от полицията. Операцията се води под наблюдението на Районна прокуратура – Дупница се води разследване по досъдебно производство, образувано за документно престъпление.

В доболничното заведение е извършено претърсване и изземване на документи, арестуван е 40-годишен мъж. Разследването се провежда под наблюдението на Районната прокуратура в Дупница.

Днес е било извършено претърсване и изземване в помещения, ползвани от Медицински център „А.“ в гр. Дупница. Същите действия са били осъществени в къща и постройка в града, както и в лек автомобил м. „Сеат Ибиза“, ползвани от М.М, съобщават от прокуратурата.

Като единствена възможност за събиране и запазване на доказателства, при условията на неотложност, е било осъществено претърсване и изземване в апартамент в ж.к. „Химик“, ползван от същото лице.

Към настоящия момент е известно, че в периода от 28.11.2019 г. до 04.05.2020 г., в Дупница, били съставени неистински официални документи – удостоверения за здравословно състояние на водач/кандидат за придобиване на правоспособност за управление на МПС. На тях бил придаден вид, че представляват конкретни писмени изявления на общопрактикуващият лекар д-р Йордан Никлев. В действителност обаче те не били изготвени от него, а от друго лице.

Източник: https://dariknews.bg/