KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Какъв избор предлага специализираният рибарски магазин?

Какъв избор предлага специализираният рибарски магазин?

Всеки добър рибарски магазин ще ви предложи оптимален избор от съвременни риболовни принадлежности. Това са продукти, които търпят непрекъснато подобрение и обновление, а отделно рибарите допълнително ги донастройват за един или друг вид риболов. На избора, който предлагат добрите физически и онлайн магазини ще се спрем в следващите редове.

Кой е основният принцип, от който се ръководят рибарите, когато купуват?

Екипировката за риболов се избира въз основа на различни фактори. На първо място това са поведенческите характеристики на предполагаемите трофеи и мястото, където ще се лови – на река, езеро, в морето и т.н. Те определят до голяма степен каква въдица ще се използва и с какъв вид примамки ще се лови, както и много други, второстепенни детайли.

Принадлежностите за риболов се делят на няколко групи, които се различават по своята специфика. Разликата идва от използваната риболовна техника, така че видът на оборудването може да се раздели на:

  • За морски риболов;
  • Тролинг;
  • За риболов на муха;
  • За спининг – дължината на въдицата 1,3-4 метра;
  • Риболов на плувка – въдиците се делят на: болонезе, мач и мухарска;
  • Зимен риболов.

Едва ли е нужно да казваме, че не само у нас, но и в повечето европейски държави риболовът през лятото се радва на по-голям интерес. В крайна сметка не всеки има психическата нагласа да отиде на реката при минусови температури, но да хванеш трофей, докато си почиваш телом и духом при благоприятни климатични условия, е нещо, което блазни всеки запален рибар.

Съвременните рибари не само успешно използват всички новости на високоспециализирания пазар, но и работят с различни прибори и устройства. Ако ловите от лодка, тогава без ехолот едва ли ще успеете да извадите голям екземпляр от дълбокото дъно. Ехолотът определя приблизителния брой, размер на рибите, показва релефа на дъното и дълбочината.

Сигнализаторите за кълване са друг вид помощни средства, в чийто дизайн все по-масово навлиза електрониката. Всеки добър рибарски магазин ще ви предложи избор от сигнализатори с механичен или електронен принцип на работа. Гамата продукти, които можете да закупите онлайн е изключително разнообразна – от лична екипировка и облекло до най-прецизните въдици и макари за тях.

От къде да закупите нужното ви оборудване?

Съществуват две възможности за покупка на риболовни принадлежности: на място от физически обект или от онлайн рибарски магазин. Живата връзка между купувач и продавач в първия случай е голям плюс, както и възможността да вземеш такъма в ръце и да усетиш дали ще ти бъде удобен.

Пазаруването във виртуалния свят обаче също има своите предимства. Това е по-удобният вариант за заетите хора, които трудно могат да отделят време за подготовка за риболова. Те биха могли да използват всеки делничен ден за закупуване на въдица, макара, влакно, кеп или друго полезно приспособление. През уикенда могат да отидат отлично подготвени до водоема.

Предимствата на електронните магазини са достатъчни, за да се радват на все по-многобройна клиентела. Както любителите, така и професионалистите могат да намерят необходимите им продукти в необятния Интернет. Богатият асортимент и качеството на предлаганите такъми са от значение при избора на място за пазаруване. Изгодните цени и бързите доставки са друго изискване, на което болшинството търговци се стараят да отговорят.