KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

PVC панели – предимства, за които вероятно не знаете

PVC панели – предимства, за които вероятно не знаете

Пластмасовите панели (PVC) са един от най-добрите варианти за облицоване на стени и тавани към настоящия момент. Днес можем да ги видим на много места – в жилища, търговски обекти и производствени помещения. Плоскостите от поливинилхлорид са бюджетната алтернатива на керамичните плочки. Дали обаче единствено цената е причина за все по-широката им популярност.

Кои са предимствата на ПВЦ паната?

Декоративните плоскости от ПВЦ имат висока декоративна стойност. Производителите предлагат над 500 модела – от класически дървесни декори , до модерни и абстрактни дизайни с 3D ефект. С такъв довършителен материал е възможно да се постигнат резултати с ниво на естетика, каквото не може да се постигне с керамични и дървени облицовки.

Освен това, този вид панели се славят с невероятна лекота на монтаж.  С такава облицовка можете да направите бързи и съвсем чисти ремонти. За монтирането им не се изискват циментови и лепящи смеси. Самият размер на паната позволява да се работи бързо, а технологията на инсталиране не изисква наличието на специализирани машини.

Устойчивост на влага, висока якост, качество и дълъг експлоатационен живот – това са други безценни характеристики на PVC панелите, които вървят ръка за ръка с много изгодна цена. Поради способността на материала да отблъсква влагата, той е най-честият избор за облицовка на бани, кухни и промишлени помещения с високи хигиенни изисквания.

По поливинилхлоридните панели не може да се образува плесен, което означава, че с тях се осигурява чиста и безопасна среда. За разлика от други подобни материали, пластмасовите пана имат много по-дълъг експлоатационен живот. Производителите гарантират, експлоатационен живот от 50 години при стайна температура.

В условия на умерено студен и студен климат, външният вид на паната се запазва в продължение на над 10 години. Благодарение на съвременните материали и модерни производствени технологии, този вид облицовка е надеждна и дълготрайна. Нещо повече – самите панели защитават конструктивния материал на стените (мазилка, тухли) от въздействието на фактори, които водят до неговото разрушаване.

Минимални изисквания по отношение на поддръжката

Веднъж инсталирани, панелите от PVC не се нуждаят от периодично обслужване. Докато мазилките имат нужда от нова боя на всеки 3 години, то пластмасовите покрития се нуждаят единствено от периодично почистване. Ако изберете този финишен материал, спокойно можете да си спестите шпакловка и фино измазване. Покритието може да се инсталира дори върху съвременните тухли.

ПВЦ паното е отличен топло и шумоизолационен материал. Постигането на 2в1 ефект – естетика и подобряване условията в помещенията е сред плюсовете, които купувачите не пренебрегват. Финансовата стойност на целия ремонт е в пъти по-ниска спрямо цената на полагане на други покривни материали. Единствено тапетите са по-евтин вариант, но те не притежават същата устойчивост и дълговечност.

Универсално приложими

Не можем да не отбележим широкия обхват на приложение на пластмасовите панели. Това се дължи преди всичко на неограничения брой материали, които те имитират много успешно. С тяхна помощ можете да създадете ефект на дървена ламперия, керамични плочки, каменен зид, тухла и т.н.

Моделите с триизмерен ефект имат изключително висока декоративна стойност. С тях често се реализират оригинални интериорни проекти в бани и детски стаи. Ако искате да се уверите в пищността на дизайните и ниската цена на ПВЦ панелите, просто разгледайте каталога на онлайн магазин Дегрец, където е селектирана една превъзходна колекция от ПВЦ пана.