KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Как да освежите визията на вашето легло в няколко лесни стъпки?

Как да освежите визията на вашето легло в няколко лесни стъпки?

Леглото обикновено е най-голямата мебел във всяка спалня и важен акцент в интериора. Затова неговата визия е от определящо значение за цялостното излъчване на стаята. Ако ви е омръзнало от скучната кувертюра и искате да разнообразите начина, по който изглежда леглото ви, като допълните уюта и комфорта на вашата спалня – тази статия е точно за вас. В нея сме подбрали няколко полезни и практични съвета от специалистите в сферата на интериорния дизайн, с помощта на които да преобразите визията на леглото ви. Вижте как:

Определете към какъв стил се стремите

Преди да се впуснете в покупки на нови чаршафи, декоративни възглавници и кувертюра за спалня, първо решете в какъв стил искате да бъде леглото ви. Тук няма грешни отговори, а решението зависи единствено от вашите лични предпочитания. Възможностите са наистина много – може би искате изчистено и минималистично излъчване, нещо класическо и екстравагантно или пък – щуро, бохо и цветно. Независимо кой от тези варианти ви допада най-много, уверете се, че сте взели крайно решение, преди да започнете с пазаруването. Така ще си спестите много време, усилия и не на последно място – пари.

Не разчитайте само на вдъхновението, имайте план

Ако разчитате на помощта на интериорен дизайнер, за да обзаведете спалнята си, то със сигурност той ще ви предложи различни цветови схеми и ще ви помогне да изградите т.нар. мууд борд, който включва цветовете материите и шарките, които ви вдъхновяват и които искате да съчетаете. Ако разчитате на собствения си усет и талант, съветваме ви отново да помислите за цветовете, като изберете такива, които се вписват в цялостния интериор на спалнята ви, за да постигнете хармонична атмосфера и уют. Разгледайте различни комбинации в интернет и открийте варианти, които може да приложите и за вашето легло. Вярно е, че проучването изисква малко време, но пък може да попаднете на страхотни предложения, които да ви вдъхновят и да намерите най-доброто решение за конкретния случай.

Важно решение: Десен или едноцветно спално бельо?

Въпрос, който мъчи хората, решили се на такава промяна, е дали да изберат едноцветно спално бельо или да заложат на подходящ десен. Едноцветният вариант е лесен за комбиниране и изглежда изчистен и елегантен. Ако не смятате, че имате усет за комбинирането на цветове и десени, тогава това е лесен начин да постигнете приятна и уютна атмосфера. А и не се налага да се притеснявате дали отделните части като чаршафи, калъфки, кувертюра и т.н. си отиват помежду си.

Десените също си имат предимства. Те внасят по-разчупен вид и съчетани по подходящ начин, изглеждат много елегантно и премерено. За да се справите, добра идея е да изберете десен, които съдържа основния цвят на стаята. Така по-лесно ще постигнете завършен и хармоничен вид. Флоралните мотиви са изключително модерни и ще изглеждат страхотно във всяка спалня. Ако сте по-смели, може да експериментирате с други шарки като карета, племенни мотиви, тропически мотиви и др.

Не подценявайте качеството на материите

Не само дизайнът, но и качеството на материите на спалното бельо, завивките и кувертюрата е от значение за това леглото ви да изглежда елегантно, стилно и не на последно място, да се усеща уютно и приятно.

Добра инвестиция е спалното бельо от леки и естествени материи. Те осигуряват отлична проветривост и са меки и нежни на допир. Ако пък търсите луксозно и екстравагантно излъчване, сатенените чаршафи и калъфки може да се окажат точният избор за вас. Гладката и блестящата им повърхност ви прехвърля моментално в едно измерение, където царуват луксът и разкошът.

Декоративните възглавници никога не са излишни

Най-лесният начин да освежите леглото е като добавите декоративни възглавници. Освен че са меки и удобни, те са лесен начин да вкарате повече цвят и уют в спалнята. Формата, размерите и цветовете зависят най-вече от стила, към който се стремите.