KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Как да откриете мини камери в дадено помещение

В днешната статия споделяме с вас няколко начина, чрез които сравнително бързо, лесно и ефикасно бихте могли да разберете дали има инсталирани мини камери в помещението, което обитавате.

Представете си, че отивате на почивка и наемате квартира или къща, които да подслонят вас и близките ви за определен период от време. По-мнителните от вас вероятно ще се зачудят да не би в предоставените от хазяите ви помещения да има интегрирани камери за видеонаблюдение. За да си спестите безпочвени тревоги и притеснения, които неминуемо ще развалят вкуса ви от предстоящата почивка, днес ви предлагаме няколко доказани начина, чрез които да разберете дали сте наблюдавани.

Прегледайте стаите внимателно

Започнете с най-основното в тази ситуация – обходете внимателно всички стаи и помещения и разгледайте съсредоточено за наличието на малки устройства. Някои от местата, които са най-предпочитани за инсталирането на камери, често включват детектори за дим, мястото за филтри при климатиците, книги, зад декор по стените, електрическите контакти, стайни растения, плюшени играчки, приемници за телевизия и интернет и химикалки. Ако наличието на някой обект в стаята ви се струва безпричинно, то го разгледайте по-добре.

Загасете осветлението

Бихте могли да използвате принципа на работа на камерите с нощно виждане, когато търсите за такива. Повечето скрити охранителни камери разполагат с лампичка, често светеща в зелено или червено. Те ще засвети или запремигва, когато условията в помещението станат по-лоши или, както е в случая, когато стане тъмно. Тези лампички се включват, когато е тъмно, за да компенсират за липсата на светлина и да спомогнат на камерата да заснема изображения в по-високо качество.

Знаете ли, че можете да ползвате и смартфона си?

Мобилният ви телефон ви служи в много аспекти от живота. Ето още един от тях – с негова помощ бихте могли да разберете дали има камери в стаята ви.

Как? Наберете ваш близък приятел или член на семейството и се разходете. Ако преминете покрай камера, то тя ще предаде една особена радио честота, която ще попречи на сигнала на телефона ви.

Другият начин е, разбира се, чрез употребата на мобилно приложение. В мрежата изобилства от подходящи за целта апликации – снабдете телефона си с някое по ваш избор и се допитайте до него – ще открие ли камери?

Вашият коментар