KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Увеличение на кметските заплати в дупнишки села

Селските кметове в община Дупница ще получат сериозно увеличение на заплатите си. Възнагражденията на управниците на малките населени места ще бъдат вдигнати до 45%. Това е предложението в докладната на общинския кмет инж.Методи Чимев.

Той вече го входира в деловодството на Общинския съвет. Предложението на градоначалника ще бъде разгледано на редовното заседание на местния парламент.

В момента кметовете на шестте дупнишки села, където се проведоха избори, получават по 860 лева, а ако предложението бъде утвърдено от общинските съветници, то управниците ще получават по 1260 лева. За своето намерение Методи Чимев уведоми кметовете на селата на традиционната работна среща в началото на седмицата. Кметските наместници със сигурност ще получат 45% увеличение, тъй като за това не е нужно да се произнася общинският съвет. Наместниците са на 610 лева в момента, а процентът увеличение е в правомощията на кмета на общината.

„Колегите по селата са тези, които са с работно време по 24 часа и 7 дни в седмицата на практика. Не е тайна, че по селата за абсолютно всякакви проблеми от какъвто и да било характер се търси кметът. В същото време говорим и за села с голям брой население. Тези хора работят изключително много и е нормално да получават едно по-адекватно заплащане. Община Дупница е стабилизирана във финансово отношение и това ни позволява да вдигнем месечните възнаграждения на тези колеги“, коментира инж.Чимев.

Източник: Kmeta.bg

Вашият коментар