KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Оптимизират училищната мрежа в Кюстендил. Остават 3 основни училища

Три основни училища ще останат на територията на община Кюстендил, предвижда оптимизацията на училищната мрежа, която ще бъде гласувана на предстоящата сесия на Общински съвет- Кюстендил.

„Това ще бъдат Първо ОУ, като в него обединение чрез вливане, ще бъде влято 5 ОУ. Трето ОУ, където отново обединение чрез вливане с 2 ОУ.

 6 ОУ, където обединение чрез вливане с 4 ОУ и 7 ОУ. Сградите, екипите, образователните колективи ще бъдат запазени. Преливането от двете страни на най- добрите практики, за да може децата да ползват най- добрата услуга. Да не се налага родителите да сменят адресите си, да живеят срещу едно училище и да се заселват формално по села, за да си записват детето в друго училище. Категоричен баланс, най- добрите ръководни екипи, които застават. Мотивирани колективи, които подкрепяме, много сериозна работа с родителите. За да се постигне спокойствие и хармония.

Едно от училищата е почти на прага да мине на двусменен режим, заради големият интерес към него.За това водещите образователни институции в Кюстендил ще могат да посрещнат детето, ще могат да учат във всяка една от различните сгради. Всички сгради са оборудвани, модерни, хранене ще бъде осигурено абсолютно навсякъде за децата. Стремим се да избегнем една конкуренция, която напоследък се изостри заради делегираните бюджети. Тя доведе до много позитивни начинания, но от друга страна постави част от децата в ъгъла, едва ли не принудени да не могат да използват цялостната качествена услуга“, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

Източник: Dariknews

Вашият коментар