KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Петър Паунов: Да се мобилизираме максимално да запазим живота на нашата нация

97 души от община Кюстендил в момента са под карантина, нови 29 са пристигнали, на 53-ма вече е изтекла карантината. Няма данни за нарушаване на ограниченията, информира кметът Петър Паунов.

„Виждате, че обръчът се затяга – Благоевград, Перник, Дупница буквално е въпрос на дни да се обсъжда потенциална зараза в Кюстендилски район. Отново призовавам за стриктно спазване на всички мерки. Ключово е плавно да пристига заразата, за да бъде овладяна от медицинските екипи, от всички, които в момента са на първа линия. В момента имунитетът ни е най-слаб, всички знаете за пролетната умора. Целта е с приемането на повече сезонни зеленчуци имунитетът да се вдигне и с по-лека симптоматика да премине заразата и да няма тежки случаи. Екипите и на болницата и на всички здравни власти сана линия, подготвени са“, коментира Паунов.

40 легла и 10 вентилатора са осигурени за болницата в Кюстендил.

„Много се говори и спекулира за социално напрежение и социални мерки. Моля ви, вслушвайте се само в препоръките на хората, които се грижат за здравето и живота ви. В момента няма място за анализи на социалната цена. Трябва да се мобилизираме максимално и да запазим здравето и живота на  нацията и нашите съграждани. Никой няма да загине от глад, не помним такова нещо от последните 100 години. Няма жив и здрав човек, който да не може да се изправи. Българският народ се е изправял постоянно със собственият си хъс и желание. Няма нужда от какъвто и да било стрес, защото той сваля допълнително имунитета. Плавно пристигане на заразата, минава през повечето безсимптомно, останалите го карат с лека симптоматика, тежките случаи ще могат да бъдат обхванати. Това няма как да ни подмине, начинът по който ще мине през нас зависи от нас. Целта е да не плащаме с животи и нека отново кюстендилци да сме еталон за правилно поведение“, коментира още Паунов.

Източник: Dariknews

Вашият коментар