KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Кюстендил с централна роля на Международната туристическа борса в Берлин

Българският културен институт (БКИ) и „Художествена Галерия Владимир Димитров – Майстора“ представят изложбата „Художници от Кюстендил“ на 3 март 2020 г. в БКИ – Берлин, информира кметът Петър Паунов. 

Гостуващата изложба, която включва 35 произведения на кюстендилски художници, заемa своето специално място в програмата на БКИ – Берлин през месец март. Тя е посветена на Националния празник 3 март – денят на Освобождението на България, както и по повод представянето на град Кюстендил като балнеоложки и туристически център, археологически и архитектурен резерват с национално и международно значение, в рамките на ежегодно провеждащата се в Берлин Международна туристическа борса (ITB Берлин), известна в целия свят като ключово търговско изложение за световната туристическа индустрия.

По време на официалното откриване на изложбата ще бъде показан и кратък рекламен филм, който представя Кюстендил като забележителна туристическа дестинация с международен престиж.
 
По традиция кметът  Петър Паунов поиска прошка с думите
:“Тук съм да помоля от сърце за прошка всички наши съграждани, приятели и близки.Най- голямата победа  в живота е да простиш и аз като най- недостоен от всеки ви моля за прошка за всяка грешка или помисъл.Опитвал съм се и дълбоко в себе си съм вярвал и се моля да правим крачки  в правилната посока.Оскърбявал съм, разгневявал съм, осъждал съм, но никога не е било от сърце.Затова ви моля от сърце да си простим и ръка за ръка да можем с тази сила на духа от предците и светиите, да пребъдем за радост на поколенията, на децата и  на вековен Кюстендил“.

Източник: Dariknews

Вашият коментар