KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Монтаж на интериорни врати

Монтаж на интериорни врати

Монтажът на интериорни врати се оказва нещо, което звучи лесно, но не е съвсем така и в тази статия ще обърнем внимание на няколко възможни проблема, които биха настъпили при монтирането на нови интериорни врати.

Всичко хубаво изискава време

Първо, когато чуем срок за монтаж от около 20 работни дни на всички ни се струва много и започваме да мислим варианти сами да монтираме интериорните врати. При някои хора това се оказва голяма грешка, защото не е толкова лесно колкото звучи.

Зависимост от серията врати и как производителите на самата серия изработват вратите може да имаме следните проблеми, които не сме предвидили:

  • первазите идват на 90 градуса;
  • височината на вратата;
  • нивелиране на вратата.

Проблемът с первазите е, че те не са подрязани. Лесно можем да намерим решение на това, като ги подрежем при монтажа. Другият възможен проблем е височината на вратата. Ако нашият строителен отвор е по-малък от необходимия за монтаж на дадената серия интериорни врати трябва или да къртим във височина или да подрежем крилото.

Ако изберем варианта къртене може да си спестим много главоболия. Обаче ако самият отвор не позволява това да се случи, какво трябва да вземем предвид. Подрязване на крило и после затапване отдолу. Това е единственото решение и определено не е лесен процес. Трябва много точно да се предвиди колко сантиметра ни трябват и да имаме подходяща техника за да извършим самото рязане без да навредим покритието на вратите, след като вече сме готови с това идва ред на затапването. Трябва да се направи по такъв начин, че да не се губи спецификата на вратата.

Детайлите са всичко при вратите

Всичко трябва да се вземе под внимание. Справили сме се вече с проблемите до тук и идва момента вече на поставянето на интериорните вратати. Много важно нещо тук е правилното нивелиране на вратите, ако не го направим правилно всичко до тук е било напразно и няма да се получи нищо. Преди да поставим крилото нивелираме всичко и тогава вече го поставяме.

Накратко това е процесът на монтаж на интериорни врати. Както вече казахме, може да звучи лесно, но се надяваме, че с тази статия Ви убедихме в прецизната и сложна специфика.