KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Органични добавки за по-добър сън

Органични добавки за по-добър сън

Получаването на достатъчно сън е от решаващо значение за доброто здраве, но за съжаление много хора се борят с проблеми, свързани със съня, като безсъние, сънна апнея и трудности при заспиване. Въпреки че има налични средства за сън с рецепта, много хора предпочитат естествени решения. Органичните добавки за по-добър сън са отлична алтернатива на лекарствата отпускани с рецепта, и в тази публикация ще проучим защо.

Науката зад органичните добавки и подобряването на съня

Органичните добавки, които съдържат естествени съставки, са показали, че подобряват качеството и продължителността на съня в много проучвания. Например, мелатонинът, хормон, който регулира цикъла сън-събуждане, често се включва в органичните добавки за сън. Други обичайни съставки включват лайка, пасифлора и корен от валериана, като всички имат естествени седативни свойства, които могат да помогнат за насърчаване на релаксацията.

Въпреки че средствата за сън с рецепта, могат да бъдат ефективни, те могат да имат и сериозни странични ефекти като зависимост, замаяност и нарушена способност за шофиране. За разлика от тях, органичните добавки обикновено се считат за по-безопасни, с по-малко странични ефекти. Освен това органичните добавки често имат допълнителни ползи за здравето, като намаляване на тревожността и стреса, което може да допринесе за по-добро качество.

Разбирането на циклите на съня и как органичните добавки могат да помогнат:

Тялото естествено си произвежда мелатонин в отговор на тъмнината и достига своя връх през нощта, което спомага за насърчаване на съня. Въпреки това, смущенията в естествения цикъл, като излагане на синя светлина от електронни устройства или нередовен график, могат да нарушат производството на мелатонин и да попречат. Органичните добавки, могат да помогнат за насърчаване на естествения цикъл на съня чрез повишаване на нивата на мелатонин и насърчаване на релаксацията.

Органични добавки за безсъние: Естествено решение

Безсънието е често срещано нарушение, което може да бъде предизвикателство за справяне. Органичните добавки обаче предлагат естествено решение на този проблем. Доказано е, че съставки като корен от валериана и лайка намаляват времето, необходимо за заспиване, и подобряват цялостното качество на съня. Освен това, някои добавки могат да помогнат за регулиране на нивата на кортизол, което може да бъде от полза за хора, които изпитват безсъние, свързано със стрес.

Съвети за включване на органични добавки

Включването на органични добавки, може да помогне за подобряване на качеството на съня и да насърчи релаксацията. Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид:

  1. Винаги следвайте инструкциите за дозиране на етикета
  1. Започнете с ниска доза и постепенно я увеличавайте, ако е необходимо
  1. Приемайте добавката 30-60 минути преди лягане
  1. Създайте релаксираща среда за сън, за да постигнете максимален ефект от добавката

Органичните добавки са естествено и ефективно решение за хора, които имат проблеми със съня. Те могат да помогнат за насърчаване на релаксацията, да повишат нивата на мелатонин и да подобрят качеството на съня без страничните ефекти на лекарствата, отпускани с рецепта. Няколко такива бигте могли да разгледате на – натурални добавки Mirta Medicus