KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Регистрация на фирма и откриване на ЕООД – най-успешният път към частния бизнес

Ако запитате някого как точно си представя частния бизнес, вероятно мнозина биха изразили мнението, че това е ултимативната им мечта – идеята за развитие на собствени услуги или продукти изглежда толкова хубава, колкото и в действителност е.

Млади предприемачи впрягат усилията и старанието си в това да съумеят да „работят за себе си“, докато предлагат качествени услуги и продукти на пазара. Съществува обаче една междинна стъпка между зараждането на идеята за собствен бизнес и възможността да го доразвиете в успешен такъв на пазара – говорим за процеса по регистрация на фирма и откриване на ЕООД, ако възнамерявате сами да ръководите цялостния процес.

Регистрация на фирма – какво трябва да знаем?

Наясно сме, че, на пръв поглед, процесът по регистрация на фирма би могъл да изглежда изключително сложен и трудоемък, но в действителност няма нищо такова. Стъпките са добре известни и без усилия всеки би могъл да се сдобие с необходимата информация, за да протекат те максимално най-лесно и безпрепятствано.

Регистрация на фирма се прави или под формата на ООД, или като ЕООД. Откриване на ЕООД е особено предпочитан вариант за стартиращи малки бизнеси, ръководени еднолично от един човек. Това стои и в основата на характеристиката на ЕООД и представлява основната разлика между това съкращение и ООД. ООД предполага единствено наличието на двама или повече собственици. След като сте установили дали сами ще ръководите бизнеса си, или ще се ползвате от съдружието на друг човек, следва да подготвите редица документи, както и да откриете банкова сметка за фирмата. Внесете по нея съответен капитал за стартиране. Не се изисква нищо повече от вас, а за да сте сигурни, че нищо няма да се обърка по пътя към успешната регистрация на фирма, ви съветваме да консултирате всички стъпки с адвокат, притежаващ опит зад гърба си именно в подобен тип дейности.

Откриване на ЕООД – защо е толкова добро решение?

Откриване на ЕООД е перфектно решение за онези от вас, които желаят да сами да ръководят и развиват малък бизнес. Узаконяването на предлаганите от вас стоки и услуги е най-сигурният и надежден метод за това да сте сигурни, че бизнесът ви е стабилен и сте минали по „каналния“ ред. Това е важно да бъде осъществено още в началото на проекта – така ще бъдете спокойни, че всичко ще върви гладко и изцяло съобразено със закона и търговията.

Процесът по откриване на ЕООД, както вече споменахме по-горе, не е сложен и с помощта на адвокат само до няколко работни дни ще успеете да се сдобиете с фирма. Минималният капитал, който се изисква за регистрация на фирма, е едва два лева – сами виждате, че това никак не е непосилна задача, дори и за бизнеси, които току що стартират.

Надяваме се предоставената информация да е била полезна за вас и да ви е дала ориентир относно стъпките, които предстоят да бъдат направени. Адмирираме решението ви да създадете свой собствен бизнес – съвсем скоро ще бъдете еднолични собственици на фирма.