KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Струва ли си да закупим лаптоп втора ръка, отговарят Ardes.bg

Макбук-втора-ръка

Закупуването на лаптоп втора употреба в наши дни е нещо доста често срещано. На хората им се налага да закупят употребяван преносим компютър, за да работят хоум офис, да се обучават децата им онлайн или пък просто, за да гледат филми. Независимо каква е Вашата причина, закупуването на лаптоп втора ръка е все по-лесно и за това до голяма степен допринасят онлайн магазини за техника като Ardes.bg, където ще откриете тествани преносими компютри с добро качество, ниски цени и гаранция.

Кога е време да сменим своя лаптоп

Смяната на компютърна конфигурация с нова или втора ръка най-често се налага, когато определени, привидно ненатоварващи, процеси започнат да се извършват от машината все по-бавно. Ето част от признаците, че е време за смяна:

  • Насичане при гледане на видеа и филми с високо качество;
  • Забиване за няколко секунди при отваряне или затваряне на повече от едно приложение;
  • Нетипични звуци от вътрешността, например от вентилаторите;
  • Висока температура на корпуса (мястото около клавиатурата и захранващия бутон);
  • Безпричинно рестартиране – често се случва с цел предпазване от прегряване;
  • Проблем с драйвери – Вашият компютър може да не поддържа вече най-новите;
  • Т.нар. черен екран – преносимият компютър работи, но на екрана нищо не се вижда;
  • Значително по-ниска производителност при игра на видеоигри и други;

Ако сте изпитвали в близките месеци някой от изброените по-горе признаци, то е време да помислите за смяна на лаптопа си. Препоръчваме да не чакате, понеже зачестяването на тези проблеми е знак за изчерпването на живота на даден компонент или компоненти и старият Ви компютър може да спре да работи, преди да прехвърлите ценната си информация на новия.

Предимствата на покупката на лаптоп втора ръка

лаптопи втора ръка

Ползите на покупка на конфигурация втора ръка са най-вече ценови. Можете да спестите хиляди левове, ако Вашите изисквания за характеристики и приложения съвпаднат с някой по-бюджетен компютър на висок клас марка. Така ще получите всичко, от което имате нужда – качествена конфигурация, добра цена и дори гаранция. 

Все пак, ако изпитвате затруднения в ИТ сфера и термини като GPU, CPU, Cores не Ви говорят нищо, потърсете Ардес. Техният екип от професионалисти ще Ви консултира по най-достъпния начин и ще успеете да се насочите в най-правилната посока при избор на лаптоп втора ръка.