KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Полицейско присъствие в районите на търговски вериги, аптеки и дрогерии

Във връзка с предотвратяване на разпространение на заболяването COVID-19 и обявеното извънредно положение  в структурите на МВР в областта са разпоредени превантивни и организационни мерки. Служителите, извършващи административни услуги, са запознати с указанията на Медицинския институт на МВР за адекватна лична защита.

В помещенията за административно обслужване се извършва периодично проветряване, дезинфекция на разграничителните стъкла, плотове, дръжки на врати. Направена е доставка на дезинфектанти  и ръкавици, които са раздадени по структурите, където се извършват услуги на граждани.  За да се ограничи струпването на хора, на гражданите се препоръчва по възможност да спазват препоръките за безопасна дистанция при изчакване на реда си.

От ОД на МВР Кюстендил напомнят на гражданите, че съществува възможност гражданите, които имат регистриран електронен подпис, могат да заявят и получат административна услуга и по електронен път.

 Във връзка с необходимостта от  избягване на голямо струпване на хора на гишетата, Пътна полиция пояснява, че собствениците на автомобили, които са ги преоборудвали с газови уредби, но не са отразили това обстоятелство в талоните, ще могат да го сторят безпроблемно до края на месец май. При установяване на пропуск на това обстоятелство на пътя, водачите ще бъдат съветвани да го сторят при първа възможност след отпадане на ограничителните мерки, наложени във връзка с опасността от коронавируса.

Във връзка с разпореждането на главния секретар  на МВР ОДМВР – Кюстендил, осъществява и  мерки за обезпечаване с полицейско присъствие в районите на търговски вериги за хранителни продукти, аптеки и дрогерии. Целта е осигуряване на обществения ред и предотвратяване на напрежение около тези обекти, както и спазването на мерките в връзка с обявеното извънредно положение на територията на страната.

Източник: Dariknews

Вашият коментар