KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

Липсват ви идеи за кухня и обзавеждането й? Ето няколко!

Заложете на вградените уреди, тъй като така допринасяте още повече за това кухнята ви да изглежда максимално подредена и спретната. Професионалистите в кухненското обзавеждане биха могли да вградят практически всеки уред в мебелите.
идеи за кухня

Достигнали сте средата по пътя към мечтания дом – вече разполагате с жилище и сега ви предстои още по-сладката част, а именно – обзавеждането.


Интериорният дизайн се превръща във все по-голяма страст за много семейства, които не рядко избират сами да заложат идеите си в някои обзавеждащи концепции за дома. А когато започвате от нулата, вероятно е добра идея да започнете от помещението, което използвате за приготвяне на храна и хранене. Ако пък не ви достигат идеи за кухня, то днес сме тук, за да ви предоставим няколко – сигурни сме, че ще ви очароват!

Независимо колко красива и перфектно издържана в дизайнерско отношение е вашата кухня, едно от основните неща, които я правят истински омайваща е поддържането на чистота в нея. Никой дори и няма да забележи изящния дизайн, ако помещението ви е разхвърляно и неугледно. Ето защо е добра идея да разполагате с повече шкафове, чекмеджета и места за съхранение – така винаги ще имате място, в което да приберете вещите и съдовете си. Поддържайте работния плот чист и подреден, нека на масата ви няма съдове, по етажерките разположете само аксесоари, които красят помещението. Прибирайте посудата и хранителните продукти в определените за тях места.

Заложете на осветлението. Наличието на повече светлина прави от помещението ви едно много по-уютно и предразполагащо ви за работа място. Когато пък творите някои от любимите си кулинарни шедьоври, при всички случаи ще имате нужда от лампи. Наред с таванното осветление, бихте могли и да помислите за инсталирането на луни или осветителни ленти, които ще внесат повече светлина в стаята, а и изглеждат наистина много стилно и красиво.

За да не изглежда помещението твърде претрупано, имаме още няколко идеи за кухня за вас. Вместо по горните нива да разполагате шкафове, заложете на етажерки в случай, че нямате толкова съдове и прибори за прибиране. По рафтовете бихте могли да нареждате буркани с подправки, саксии с цветя, както и богат асортимент от аксесоари, тематични и подходящи за вашата кухня.

Заложете на вградените уреди, тъй като така допринасяте още повече за това кухнята ви да изглежда максимално подредена и спретната. Професионалистите в кухненското обзавеждане биха могли да вградят практически всеки уред в мебелите. Вместо да залагате на свободностоящи печки, хладилници, микровълнови и съдомиялни, то инсталирайте същите директно в самата кухня. Ако пък искате помещението ви да се радва и на хомогенност в дизайна, то ги скрийте зад врати, същите като тези на шкафовете и чекмеджетата.

Който и от гореизброените трикове да включите в кухнята си, ви гарантираме, че ще се насладите на една по-красива и по-стилна кухня.

Вашият коментар