KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

5 идеи със снимки на модерни кухненски ъгли

5 идеи със снимки на модерни кухненски ъгли

Помещението за готвене и хранене във всеки дом е много различно. Има хора, които предпочитат да се хранят на трапезна маса със столове, а има и такива, които избират удобството на големия диван с ъгъл или пък компактното кухненско диванче. В някои домове кухнята и трапезарията са в една стая, а в други има различни помещения за хранене и готвене. И в двата случая това трябва да е добре съобразено с вашите желания. Избирайте мебелите за кухнята внимателно, за да имате налице всички необходими удобства.

С какво да се съобразите

Да обзаведем добре помещението за хранене и готвене е една нелека задача, за която ще се опитаме максимално да ви помогнем в следващите редове. Хубаво е да знаете, че диваните с ъгъл обособяват много добре иначе неизползваеми пространства, спестяват място и лесно се вписват в интериора.

Винаги бъдете сигурни, че сте взели правилните размери на свободното място в стаята, за да ви е по-лесно при избора на подходяща мебел. За кухнята е изключително практично да използвате разтегателен диван. Това решение ще ви отвори доста допълнително пространство за съхранение, а и ще има къде да останат да спят ваши приятели, когато ви дойдат на гости.

Кухненски ъгли

Без значение дали искате луксозен облик на вашата кухня, или пък сте избрали нещо по-семпло и евтино, ние от онлайн магазина на МебелМаг ще се опитаме да ви помогнем във вземането на това важно решение.

Ползи от кухненски ъгъл за вашата кухня

Без значение дали искате да имате повече място за вашите гости, комфортен кът във вашата кухня, или просто обичате компактното и имате нужда да спестите пространство, кухненският ъгъл е перфектното решение за вашия дом. Сред неговите ползи са:

  • Кухненският ъгъл спестява място – ще ви помогне да подредите кухнята си много по-компактно и удобно, ще отвори допълнително пространство и ще освежи помещението;
  • Може да се използва и за хапване, и за място за спане на гости – изберете кухненски ъгъл с разтегателна функция и позволете на приятелите си да преспят у вас след запой. Ще се изненадате колко удобни за спане дивани има;
  • Разнообразие от модели – вече на пазара можете да намерите толкова голям избор от кухненски ъгли, че няма как да не намерите нещо, което да пасне чудесно на облика на вашата кухня и да я направи да изглежда още по-уютна;
  • Комфорт по време на вечеря – съгласете се, че никой не обича да се изкривява на стол, докато хапва. Заложете на ъглов диван и определено ще повишите чувството за комфорт по време на хапване.

Интериорни решения за кухненски ъгъл

Можете добре да съчетаете кухненското обзавеждане, така че хем да бъде свежо и компактно, хем да бъде стилно и изискано. Има голям избор на сгъваеми маси, които допълнително да ви помогнат, ако имате нужда от пространство. Съобразете добре вашите нужди и удобства с дизайна, който искате да създадете в това помещение. Не пропускайте това, че диванът, масата и столовете трябва да си съответстват по дизайн, за да няма разминаване в цялостния интериор в кухнята.

Подходящи цветове за вашата кухня

Светлите цветове могат да отворят едно помещение доста. Ако пък сте решили да използвате по-тъмни цветове, то не забравяйте, че за да стоят добре е нужно в помещението да влиза достатъчно светлина. Ако помещението е малко по-добре осветено, заложете на по-бледи нюанси. Те ще създадат нужната оптическа измама за да изглежда стаята една идея по-голяма. Ако пък имате удобството на голямата кухня, най-добре не използвайте студени цветове, тъй като те не създават достатъчно уют в просторни помещения. Много хора се интересуват и от фън-шуй при подбирането на интериорния дизайн за стаите, така че няма да пропуснем да споменем, че според тази култура, най-подходящи са светлите нюанси – бяло, светлозелено, светлокафяво и други.

Каквото и да изберете, не забравяйте, че ще прекарвате доста време в това помещение и най-важното е вие да се чувствате добре и комфортно през времето, прекарано там.