KNnews.BG

Информационен портал на град Кюстендил

5 ползи от пътните знаци с LED светлини

LED осветлението намира приложение в редица дейности, които са част от нашето ежедневие. От типичните табели на магазините с работното време до информационни табели по летища, диодните светлини бавно и сигурно намират своето място в сферата на пътните знаци, пътната маркировка и съоръженията за пътен контрол на трафика. Това подобрява ефективността им и повишава качеството на пътната мрежа като привлича вниманието на участниците в движението и повишава сигурността. В тази статия ще ви запознаем с 5 ползи от използването на LED в пътната сигнализация.

1)  LED осветените пътни знаци са по-ефективни през нощта.

Ясно е защо осветените пътни знаци са по-видими за шофьорите през късните часове. Друг важен фактор е, че водачите много по-рядко биха игнорирали осветен знак стоп. Оборудваните с LED светлини пешеходни пътеки могат драстично да намалят инцидентите по кръстовищата и около автобусните спирки. Тази технология е изключително полезна през зимния сезон, когато вечерта заема по-голямата част от денонощието.

2)  LED осветените знаци могат да са приложими и през деня.

Въпреки, че вечерта са по-ползотворни, светодиодите могат да допринесат за безопасността и през светлите часове. Много LED системи се предлагат с програмируеми модули на светлините, които лесно могат да бъдат контролирани. Тези мигащи светлини ще насочат вниманието на непредпазливите шофьори навреме и биха предотвратили неприятни инциденти.

3)  Изглеждат модерно и професионално.

Светодиодните светещи знаци за контрол на движението имат футуристично и модерно усещане за тях. Вдъхват увереност и сигурност, демонстрирайки че сигурността на хората е приоритет. Инсталирането на LED системи на пешеходните пътеки до училищата ще доведе до по-голяма сигурност и спокойствие както за учениците, така и за родителите. Осветяването на указателните табели в офис сградите също може да създаде чувство за сигурност за служители и клиенти.

4)  LED светлините могат да бъдат монтирани на абсолютно всички пътни знаци.

Светодиодните знаци за контрол на движението се предлагат в много различни разновидности. Знаците за спиране, предупредителните знаци за остър завой, знаците за пешеходна пътека и знаците за ограничение на скоростта са само част от съоръженията, които имат най-голяма полза от LED осветлението. В някои страни големи светодиодни табла изобразяват целия пътен знак абсолютно дигитално. Чрез тази технология знаците могат да се променят дистанционно според натовареността и климатичните условия.

5)  LED осветените пътни знаци са екологични.

Светодиодните системи в пътната сигнализация могат да се захранват чрез соларни панели. Това осигурява и допълнително предимство – налага се по-рядка поддръжка по смяната на батерии и други консумативи.

С развитието на технологиите и науката все повече устройства и системи намират приложение в пътната сигнализация и контрола на трафика. За да обезопасите имота, склада или паркинга си със подходящи знаци и маркировка се доверете на Елит пътна сигнализация.