Откритата на Реюнион самолетна отломка пристигна в Париж

Самолетът с фрагмента от самолетно крило, намерен на френския остров Реюнион, се приземи тази сутрин на летище “Орли” във Франция, където през следващите дни ще бъде изследван от експерти, за да се установи дали наистина е част от машината на малайзийските аеролинии, която изчезна по време на полет през март 2014.

Самолетната отломка с дължина 2 метра бе намерена в сряда на плаж на острова в западната част на Индийския океан. Сега предстои тя да бъде транспортирана с камион, охраняван от жандармерията, до лаборатория край град Тулуза, където в сряда ще започне изследването й от експерти. С парчетата от кафяв куфар, които бяха намерени близо до фрагмента, пък ще се занимаят експерти от лабораторията на френската жандармерия близо до Париж. Не се уточнява колко време ще продължат експертизите.

Американската компания Боинг вече съобщи, че ще изпрати технически екип във Франция, за да участва в експертизата.

От година и половина е в ход широко международно сътрудничество, преди всичко между Малайзия, Китай, САЩ и Австралия, в опит да се открият следите на полет MH370, за да се хвърли някаква светлина върху загадката с изчезването на самолета.